Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuskus po bolońsku

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kuskus 1 szklanka
mięso mielone 500 g
papryka żółta 1 sztuka
cebula 1 sztuka
przecier pomidorowy 200 ml
Pieprz czarny mielony Prymat 1/3 łyżeczki
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 1/4 łyżeczki
pomidory 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kuskus po bolońsku

Kuskus zalewamy wodą w proporcji 1:1, zostawiamy na 5 minut aż woda się wchłonie.
Cebulę siekamy i wrzucamy na niewielką ilość oleju na patelnię.
Kroimy paprykę w kostkę, dodajemy do cebuli i szklimy.
Następnie dodajemy mięso. Całość mieszamy aż mięso się ładnie przypiecze.
Zmniejszamy ognień. Dodajemy przecier pomidorowy oraz przyprawy.
Na talerz wykładamy kuskus, polewamy sosem i mięsem, dekorujemy pomidorkiem :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 02.10.2015 11:37
Wygląda rewelacyjnie
natalia.doradca 27.09.2015 12:41
Bardzo fajne połączenie chętnie spróbuję :-)
MałaMi89 22.09.2015 23:13
Bardzo lubię kuskus, a w takiej wersji jeszcze nie jadłam :) chętnie spróbuję :)
Ewa Wojtaszko 22.09.2015 16:49
smaczna propozycja :)
paulina2157 22.09.2015 08:46
fajny pomysł na podanie kuskusa
Agnieszka-87-25 22.09.2015 07:01
smaczne jedzonko
Edith85 21.09.2015 20:50
super pomysł :-)
IKrakowianka 21.09.2015 19:52
bardzo ciekawe :)
Aannkaa82 21.09.2015 19:28
Fajny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak