Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurze udka duszone

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurze udka 4 szt
śmietana kremówka 1 szklanka
mąka 1 łyżeczka
sok z cytryny 2 łyżki
sól do smaku
natka pietruszki 1 łyżka
żółtko jajek 1 szt
szalotka 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kurze udka duszone

Udka umyć, osuszyć skropić delikatnie po całości sokiem ze świeżej cytryny, posypać lekko solą i zrumienić na maśle . Cebulki małe obrać podsmażyć na oleju i dodać do udek. Całość skropić delikatnie odrobiną wody i dusić pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. Mąkę wymieszać ze śmietanką i żółtkiem, następnie polać udka i podgrzewać. Gotowe udka posypać po całości natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Reda 28.12.2011 12:14
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak