Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurpiowskie pierogi z rejbowanymi kartoflami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szkl
olej 1 łyżka
jajko 1 szt
sól do smaku
ziemniaki 0.5 kg
cebula 1 szt
pieprz do smaku
boczek wędzony 20 dag
woda 1 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: kurpiowskie pierogi z rejbowanymi kartoflami

Z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto na pierogi.Boczek pokroić i stopić.Cebulę pokroić,ziemniaki zetrzeć na tarce.Wrzucić na patelnię z boczkiem,przesmażyć i ostudzić.Formować pierogi i ugotować.Podawać ze skwarkami i surówką z kiszonej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak