Kurkuma - zalewa do ogórków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda letnia

    6 szklanek
  • ocet 10 %

    1 szklanka
  • cukier

    1 1/2 szklanka
  • sól

    2 łyżki
  • Musztarda sarepska Prymat

    5 łyżek
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3-4 liscie
  • Ziele angielskie całe Prymat

    7-8 ziaren
  • kurkuma

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki zagotować i zalać ogórki zalewą, pasteryzować około 10 min.
Można też zalewać inne warzywa np. kalafior, cukinie

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 12.05.2011 07:13
robię tak cukinię
IZABELA29 26.12.2010 09:43
dobre
buksiak12 22.09.2010 14:27
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat