Kurkowa frittata

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    10 szt
  • kurki

    1/2 kg
  • śmietana

    1 szkl
  • cebula

    1 szt
  • boczek wędzony

    20 dag
  • groszek

    1 puszka
  • natka pietruszki

    1 garść
  • sól

  • pieprz

  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • masło

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę poisekać, zeszklić na maśle. Kurki oczyścić, umyć, wieksze pokroić, dodać do cebuli. Dodać pokrojony boczek. Dusić ok. 15 min. Jajka rozkłócić ze śmiatną, doprawić. Dodać groszek oraz usmażoną masę. Wymieszać. Foremkę keksową wyłożyć folią aluminiową, wylać masę. Piec ok. 20 min w temp. 200st, następnie przykryć folią aluminiową i piec jeszcze ok. 20 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 19.08.2013 22:51
Nigdy nie jadłam, a chyba warto spróbować
caralajna 28.11.2012 10:36
pyszności
Ela15 05.08.2012 19:29
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat