Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 3/4 - 1 kg
gęsta śmietana 1 szklanka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Sól, pieprz, majeranek
olej do smażenia
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki w śmietanie

Kurki oczyścić wypłukać i wrzucić na rozgrzany olej. Smażyć często mieszając, a jak puszczą sok przykryć pokrywą i dusić na małym ogniu do jego odparowania. Do grzybów dodać zioła prowansalskie i majeranek oraz sól i pieprz i wszystko wymieszać. Dodać mąke i szybko wszystko wymieszać, wlać śmietanę i całość mocno podgrzać mieszając od czasu do czasu. Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 19.08.2016 19:52
smaczne danie
bernadetta2 15.05.2012 21:27
super
jeanette_v 10.05.2012 10:49
Suoer!.
ben-ka 02.05.2012 21:22
lubię takie z tym,że dodaję jeszcze cebulkę.
gosia561 08.09.2011 19:07
kurki są wyśmienite
Sarenka 01.09.2011 14:50
Ach te kurki...!
Adamorek 06.04.2011 12:01
uwielbiam grzyby w śmietanie, rewelacja
Mati13 29.03.2011 15:04
smaczne
marcia71 19.01.2011 14:51
moje ulubione
Ewa111 02.10.2010 15:21
bardzo lubię kurki pod każdą postacią a w śmietanie szczególnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak