Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki w śmietanie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurki 30 dag
cebula 1 duża
śmietana słodka 3 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
margaryna do smażenia
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki w śmietanie

Kroki postępowania

1
Kurki na moczyć na 15 minut w wodzie, następnie umyć i osączyć. Na patelni rozgrzać margarynę i podsmażyć cebulę, wrzucić kurki.
Krok 1 - Kurki w śmietanie foto
2
Smażyć ok. 15 minut. Mąkę rozrobić w szklance wody, dodać śmietanę i całość wlać do grzybów. Doprawić do smaku solą i pieprzem
Krok 2 - Kurki w śmietanie foto
3
Można podawać z makaronem lub ziemniakami.
Krok 3 - Kurki w śmietanie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 26.02.2014 19:33
pyszne,lubimy takie
erym 27.01.2014 09:45
jeszcze nie wiele razy mialam stycznosc z kurkami, ale prawda, sa wyborne
Łukasz15 27.12.2013 10:40
Uwielbiam kurki
Ewelina38 15.12.2013 12:47
przepyszne grzyby :)
barbara11561 07.10.2013 11:19
bardzo lubię takie grzybki w śmietanie:)
olkaaa 02.10.2013 07:34
uwielbiam kurki
berys18 01.09.2013 19:12
lubię kurki i lubię z nich sos
Kamil 30.08.2013 15:44
a koło mnie w lecie tyle kurek :)
Szefowica 30.08.2013 15:26
Mmmmm, pycha!
Dorota37 29.08.2013 19:39
jakie pyszności
joanna__s 29.08.2013 18:49
Najlepszy sos na świecie!! Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak