Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki w octowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurki 500 gram
ziele angielskie 4
Liść laurowy suszony Prymat 2
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka
cukier
sól
ocet 10 %

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki w octowej

Przygotować marynatę w proporcjach 1/3 octu 2/3 wody, zagotować, dodać ziele angielskie, lisćie laurowe, cukier i sól do smaku.
Kurki oczyścić, umyć i zalać wrzątkiem, odcedzić i włożyć do słoika. Zalać marynatą i zakręcić pokrywkę. Pasteryzować 20 minut w kąpieli wodnej.

SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 05.08.2014 22:20
smaczna przekąska
gacopierz23 30.06.2014 18:07
dobre do wódeczki :)
Klausia 18.02.2014 12:17
muszą być pyszne :D
mela25 18.12.2013 08:00
bardzo mi się podobają
treonina 30.07.2013 20:05
nigdy nie próbowałam kurek w occie :-) jestem bardzo ciekawa jak to smakuje
MagdaXXX 25.07.2013 20:42
super przepis
m1monika 17.07.2013 15:04
lubię kurki :-)
IwonaKa 14.07.2013 21:13
pyszne takie kurki
marta1221 10.04.2013 12:53
smakowicie wygląda, chętnie wypróbuję :)
caralajna 09.04.2013 19:46
mam jeszcze parę słoików w zapasie :)
Bernadeta1 30.03.2013 09:59
bardzo smaczne
idealme 23.03.2013 11:23
super wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak