kurki w maśle

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurki

    500 g
  • masło

    100 g
  • cebula

    1
  • czosnek

    1 ząbki
  • natka pietruszki

  • sól i pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurki umyć w wodzie a następnie smażyć je przez 10 minut na maśle. Następnie dodać do nich przeciśnięty przez praskę czosnek i cebulę. Całość doprawić do smaku i dusić ok. pół godzinki pod przykryciem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 26.06.2012 07:26
lubię grzybki
agugu1989 11.02.2012 21:04
ni przepadam za kurkami ale inne grzyby jak najbardziej:)
anja3107 08.11.2010 15:03
bardzo fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat