Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki po myśliwsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 60 dkg
boczek wędzony 15 dkg
cebula 1 szt
wino białe kieliszek
smietana kremowa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
koperek do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki po myśliwsku

Grzyby oczyścić,opłukać,większe przekroić na pół,boczek pokroić w małe plasterki i podsmażyć,dodać pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklić ją,dodać grzyby,oprószyć lekko mąką,podlać winem i smażyć na małym ogniu przez 30 minut,po zdjęciu z ognia przyprawić śmietanką i posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 25.10.2011 22:26
Ulala na bogato :)
ronald88 21.10.2011 09:41
super
ronald88 21.10.2011 09:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak