Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KURKI po francusku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurki 0,5 kg
czosnek 2 ząbek
olej 2 łyżka
pietruszka 1 pęczek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: KURKI po francusku

grzyby oczyścić i parokrotnie umyć,duże pokroić a małe całe.
Rozgrzać oliwę na głębokiej patelni,dodać posiekany czosnek i chwilę poddusić, wsypać kurki i smażyć nie dłużej niż 5 minut,sprawdzać czy miękną,dodać sól,pieprz i posiekaną natkę.Podawać z kluseczkami lub bułką z masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 18.02.2014 10:07
Pyszne takie kurki :-)
barbara11561 05.12.2013 15:07
ciekawie podane:)
Pietruszka 19.11.2013 21:45
uwielbiam kurki
okrysia 15.11.2013 15:51
SMACZNE TO!
PIOTR11 06.11.2013 11:25
lubię takie
fotoviderek 01.11.2013 08:20
Smaczne kurki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak