KURKI po francusku

KURKI po francusku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurki

    0,5 kg
  • czosnek

    2 ząbek
  • olej

    2 łyżka
  • pietruszka

    1 pęczek
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

grzyby oczyścić i parokrotnie umyć,duże pokroić a małe całe.
Rozgrzać oliwę na głębokiej patelni,dodać posiekany czosnek i chwilę poddusić, wsypać kurki i smażyć nie dłużej niż 5 minut,sprawdzać czy miękną,dodać sól,pieprz i posiekaną natkę.Podawać z kluseczkami lub bułką z masłem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kejti

18.02.2014 10:07
Pyszne takie kurki :-)

barbara11561

05.12.2013 15:07
ciekawie podane:)

Pietruszka

19.11.2013 21:45
uwielbiam kurki

okrysia

15.11.2013 15:51
SMACZNE TO!

PIOTR11

06.11.2013 11:25
lubię takie

fotoviderek

01.11.2013 08:20
Smaczne kurki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat