Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki marynowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurki
woda 3 szkl
ocet 1 szkl
sól 3 łyżeczki
ziele angielskie 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki marynowane

Grzyby obieramy i dobrze myjemy. Do garnka z wodą wlewamy łyżkę octu i wsypujemy grzyby. Gotujemy ok 15 min. Na dno słoików wrzucamy po kilka ziaren ziela angielskiego i kilka listków laurowych. Wkładamy odsączone grzyby. Wodę gotujemy z octem i solą. Przygotowaną zalewą napełniamy słoiki. Zakręcamy i gotujemy ok 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak