Kurczeta zapiekane z pasztetem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe

    1,25 kg
  • łój

    80 dag
  • cielęcina

    40 dag
  • kurczęta

    4
  • marchewki

    2
  • pietruszka

    1
  • por

    1
  • cebula

    1
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • tłuszcz do formy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieso wolowe, loj i cielecine pokroic na duze kawalki i dwukrotnie zemlec w maszynce. Posolic , popieprzyc, wsypac troche startej galki muszkatolowej i wymieszac. Kurczaki ugotowac z wloszczyzna, nastepnie obrac z kosci. Ukladac w natluszczonej formie, przekladaja farszem i piec ok. 45 min w dobrze nagrzanym piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat