Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczę w sosie pieczarkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczęta 5 szt
masło 100 g
mąka 60 g
śmietana 250 g
pieczarki 300 g
sól do smaku
natka pietruszki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kurczę w sosie pieczarkowym

Umyte kurczęta podzielić na ćwiartki,oprószyć solą i mąką i obsmażyć na tłuszczu.Przełożyć do garnka i zalać wywarem,dusić na wolnym ogniu pod przykryciem.Do prawie miękkich kurcząt dodać pokrajanych i obsmażonych na tłuszczu pieczarek,zaprawki z mąki i śmietany i dusić do miękkości.Miękkie kurczęta podawać z sosem z dodatkiem klusek francuskich,marchewki oprószonej i surówki z sałaty

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 29.04.2011 22:22
smakowite...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak