kurczę w sosie pieczarkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczęta

    5 szt
  • masło

    100 g
  • mąka

    60 g
  • śmietana

    250 g
  • pieczarki

    300 g
  • sól

    do smaku
  • natka pietruszki

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte kurczęta podzielić na ćwiartki,oprószyć solą i mąką i obsmażyć na tłuszczu.Przełożyć do garnka i zalać wywarem,dusić na wolnym ogniu pod przykryciem.Do prawie miękkich kurcząt dodać pokrajanych i obsmażonych na tłuszczu pieczarek,zaprawki z mąki i śmietany i dusić do miękkości.Miękkie kurczęta podawać z sosem z dodatkiem klusek francuskich,marchewki oprószonej i surówki z sałaty

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
1j1o1l1a1 29.04.2011 22:22
smakowite...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat