Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczę pod pierzynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 kg
ser żółty 40 dag
marchew 2 średnie
cebula 1 średnia
smietana 18% 3-4 łyżki
Musztarda chrzanowa Prymat 2-3 łyżeczki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
masło lub margaryna
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczę pod pierzynką

Marchewkę szatkujemy lub trzemy na grubych oczkach i podgotowujemy. Fileta z kurczaka pokroić na porcje, rozbić troszkę grubiej niż na kotlety. Poukładać je na brytwannie (mogą być ułożone porcjami lub razem-później kroimy) wysmarowanej masłem lub margaryną. Mięso posypujemy kucharkiem i pieprzem oraz smarujemy musztardą. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy na mięso. Następnie układamy podduszoną marchew, na nią nakładamy cienką warstwę śmietany. Na sama górę dajemy ser w plastrach lub starty. Pieczemy w piekarniku ok 10-15 minut.
Kurczaczek jest naprawdę pyszny!
Smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak