Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurcze pieczone w pietruszce

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka
natka pietruszki 1/2 peczka
olej roślinny 1/2 szklanki
przyprawa do gyrosa 1 łyżeczka
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurcze pieczone w pietruszce

Kroki postępowania

1
Udka myjemy ,osuszamy ręcznikami papierowymi i wkładamy do miski.
Dodajemy składniki marynaty ,a na koniec obsypujemy udka posiekana lub porwaną natką pietruszki.
Krok 1 - Kurcze pieczone w pietruszce foto
2
Przykrywamy folią aluminiową i odstawiamy na 30 minut w zimne miejsce.
Krok 2 - Kurcze pieczone w pietruszce foto
3
Udka układamy na wyłożonej folią blaszce.
Krok 3 - Kurcze pieczone w pietruszce foto
4
Reszte zalewy zostawiamy, a natkę pietruszki odrzucamy.
Zalewą polewamy udka po wierzchu.
Pieczemy 80 minut w temp 200 stopni C.
Krok 4 - Kurcze pieczone w pietruszce foto
5
Podajemy do ziemniaków.
Krok 5 - Kurcze pieczone w pietruszce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 11.11.2013 19:04
super danie
Kuchareczka2 08.02.2013 11:01
pyszne
edyta44 08.10.2012 11:03
smacvzne
bietka 07.10.2012 22:39
pycha
caralajna 04.10.2012 13:31
fajny
Wacław 03.10.2012 13:19
apetyczne to kurcze !
Katarzyna/kate1980 02.10.2012 21:29
fajna nazwa i fajny przepis
olkaaa 02.10.2012 07:58
bardzo aromatyczny
adelajda 01.10.2012 21:45
super wygląda !
ewaa 01.10.2012 21:43
pychota
emeslive 01.10.2012 20:48
Bardzo apetycznie wygląda!
Marta1986 01.10.2012 17:39
fantastyczne
Sylwia56
Sylwia56 01.10.2012 17:36
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak