Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczakówka meksykańska.

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 1 kg
papryka czerwona 1 szt
sałata chrupiąca 1 główka
pestki dyni 25 dag
oliwa 5 łyżka
rosół warzywny 1000 ml
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczakówka meksykańska.

Umyte skrzydełka zalać wrzącym rosołem ,tak aby zostały przykryte .Gotować do miękkości. Mięso rozdrobnić .Pestki dyni obrane ,lekko zrumienić na patelni. Można posiekać jeżeli nie lubimy całych. Sałatę pokroić w cienkie paseczki. Paprykę w paseczki lub drobną kostkę i udusić na oliwie. Do rosołu dodać rozdrobnione mięso ,paprykę, sałatę oraz pestki dyni. Doprawić do smaku. Podawać na gorąco z pieczywem lub nie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 15.01.2014 11:06
fajna zupka
paulina2157 15.01.2014 09:44
ciekawy przepis
Megg 15.01.2014 08:32
wygląda bardzo apetycznie
Magula 15.01.2014 08:25
jeszcze takiej nie jadłam
norweska20 15.01.2014 08:00
smaczne....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak