Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczakowe roladki ze szpinakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
ser feta 100 gram
szpinak mrożony 100 gram
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1
olej do smażenia
Czosnek suszony Prymat 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczakowe roladki ze szpinakiem

Piersi kurczaka rozklepujemy jak na schabowe. Nacieramy solą i pieprzem, pozostawiamy na chwilę. Szpinak przesmażamy z łyżką oleju i czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wystudzony szpinak łączymy z fetą. Piersi smarujemy gotowym farszem i zwijamy w rulon. Całość spinamy wykałaczką, obtaczamy w jajku i bułce tartej. Roladki obsmażamy na małym ogniu, aż panierka zrobi się złoto- brązowa. Następnie przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy je jeszcze 5 minut, aby doszły w środku. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 07.02.2013 15:47
wyborne
Bernadeta1 06.02.2013 17:53
bardzo lubię takie roladki
ewka1978 05.02.2013 16:01
apetycznie wyglądają
[email protected] 01.02.2013 17:57
chyba zaczne sie kumplowac ze szpinakiem
eliza135 29.01.2013 18:52
fajne
Pyszota 29.01.2013 13:21
uwielbiam
Bogumiła
Bogumiła 29.01.2013 12:01
piekne
dodi 29.01.2013 11:58
super!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak