Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KURCZAKOWA UCZTA Z NUTĄ JABŁKOWO-POMARAŃCZOWĄ

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka zagrodowego 900 GRAM
pomarańcz 1 SZTUKA
jabłko 2 sztuki
Imbir mielony Prymat do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
cynamon Prymat do smaku
Kolendra cała Prymat do smaku
Goździki całe Prymat do smaku
olej 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: KURCZAKOWA UCZTA Z NUTĄ JABŁKOWO-POMARAŃCZOWĄ

Podudzia umyć i przełożyć do naczynia. Z przypraw przygotować mieszankę,a następnie dodać oliwę. Podudzia wysmarować mieszanką i wstawić do lodówki na 2-3 godzinki. W tym czasie sparzyć pomarańczę i zetrzeć na tarce skórkę. Pomarańcz oraz jabłka pokroić w plastry. Po wyciągnięciu z lodówki przełożyć owoce miedzy podudzia i oprószyć startą skórka pomarańczy. Piec w temp. ok 190 stopni 45- 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 05.07.2014 20:14
pyszne udka
Róża1 02.03.2014 23:04
lubię takie smaki :-)
idealme 02.03.2014 22:47
całkiem dobre!
drmaciej 02.03.2014 21:55
pyszne mięsko
sylwia_sl 02.03.2014 21:52
ciekawa kompozycja przypraw

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak