Kurczak z ziołami

Kurczak z ziołami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    1 kg
  • jajko

    1 sztuka
  • masło

    2 łyżki
  • śmietana

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • sól

    - -
  • Liść lubczyku suszony Prymat

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - -
  • Natka pietruszki suszona Prymat

    1 łyżka
  • przyprawa do potraw

    - -
  • twaróg

    15 (pełnotłusty)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kurczak z ziołami

Kurczaka umyć, osuszyć, natrzeć przyprawą KUCHAREK, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na 30 min. Ser zmielić, dodać jajko, lubczyk i natkę, doprawić solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać. Kurczaka napełnić nadzieniem, otwór zaszyć lub spiąć. Obrumienić na maśle, przełożyć do żaroodpomego naczynia i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Piec 1 godz. smarując kurczaka podczas pieczenia śmietaną, Podawać ze smażonymi ziemniakami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

berys18 23.04.2011 20:21
bardzo ciekawy przepis
berys18 23.04.2011 20:21
bardzo ciekawy przepis
szajba2 13.02.2011 15:18
o kurcze! ale fajny kurczak!
Babciagramolka 30.12.2010 09:36
Serem jeszcze kurczaka nie nadziewałam
mysza666 05.11.2010 14:09
Kurczak jest pycha:) Tylko ciekawe, czy ta śmietana się nie pali na tym mięsie...
Barbara55 10.10.2010 15:06
uwielbiam kurczaka pieczonego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat