Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z warzywami imbirowo-orzechowymi
Podzielone na małe różyczki brokuły ugotuj na parze 5 minut. W tym czasie rozgrzej łyżkę oleju, wrzuć papryczkę. Po 30 sekundach dodaj kurczaka. Smaż aż przestanie być różowy. Przełóż go na talerz, zostawiając na patelni soki, które z niego wypłynęły.
Na patelnię dolej łyżkę oleju. Po rozgrzaniu go wrzuć pokrojoną w słupki marchewkę i smaż na dużym ogniu przez minutę. Dodaj brokuły. Smaż kolejne 2 minuty. Wrzuć pokrojone w plasterki pieczarki, smaż jeszcze minutę.
Zmniejsz ogień dodaj sos sojowy, starty czosnek, imbir, sok z limonki oraz masło orzechowe. Wyłóż na talerz.
Makaron możesz wymieszać z kurczakiem i warzywami lub podać obok.