KURCZAK Z WARZYWAMI I GRZYBEM MUN

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    500 gram
  • cebula

    3 sztuki
  • grzyby mun

    1/2 szklanki
  • woda

    2 szklanki
  • ryż

    500 gram
  • warzywa mrożone

    500 gram
  • Mój przepis na danie chińskie Prymat

    1 opakowanie
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - KURCZAK Z WARZYWAMI I GRZYBEM MUN foto
Na patelni podsmażam pokrojonego w kostkę kurczaka i cebulę. Następnie dodaję do tego rozrobiony w szklance wody bulion rosołowy i dalej podsmażam.
Krok 2 - KURCZAK Z WARZYWAMI I GRZYBEM MUN foto
Na oddzielnej patelni podsmażam mieszankę warzywną, a następnie łączę ją z kurczakiem.
Krok 3 - KURCZAK Z WARZYWAMI I GRZYBEM MUN foto
Całość podsmażam na jednej patelni i dodaję pokrojonego w paski grzyba Mun. Następnie rozrabiam w szklance wody Fix Knorra do potraw chińskich i zalewam danie.
Krok 4 - KURCZAK Z WARZYWAMI I GRZYBEM MUN foto
W oddzielnym garnku gotuję ryż, który dodaję na patelnię po odparowaniu wody z dania. Całość dokładnie mieszam.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 24.01.2014 16:29
coś pysznego, uwielbiam grzyby mun
fotoviderek 31.10.2013 07:31
Świetne danie :)
Iwusia 29.09.2013 23:54
smaczny obiadzik
IwonaKa 01.09.2013 10:57
ale pyszne danie
Katarzyna59 14.07.2013 11:12
bardzo smaczny kurczaczek
Krystyna32 08.04.2013 16:19
pyszne danie
ben-ka 26.02.2013 08:06
to danie jest pyszne bo z grzybkami mun-bardzo je lubię.
olkaaa 31.12.2012 08:41
Mrożone warzywa to marchewka i fasolka, natomiast ogórek papryka i cebula są świeże. Grzyby MUN zalewam wrzątkiem i moczę przez 20 minut, następnie płuczę i gotuję 10 minut.
SmacznaPyza 30.12.2012 18:34
piszesz o mieszance mrożonej a na patelni świeże warzywa m.in. ogórek... czy grzyby mun wcześniej moczysz, gotujesz? jeśli tak to ile czasu?
Norgiusz 13.05.2012 06:42
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat