KURCZAK Z WARZYWAMI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    60 dag
  • marchewki

    2
  • pietruszka

    1
  • pieczarki

    30 dag
  • masło

    2 łyżki
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć. Każdą pierś rozbić tłuczkiem, posypać solą i pieprzem. Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w słupki, pieczarki pokroić, przysmażyć. Rozgrzać masło na patelni dodać pokrojone warzywa, smażyć na małym ogniu przez ok. 10 min, doprawić solą i pieprzem. Warzywa ułożyć na płatach kurczaka i każdy złożyć w kształcie pieroga. Każdą pierś zawinąć w folię aluminiową, ułożyć w brytfance, piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat