Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 szt
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
sól
oliwa 1 łyżka
pieprz
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
patison kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z warzywami

Kroki postępowania

1
Patisony obrać ze skórki, przekroić na pół i usunąc pestki. Połowki pokroić na krążki, a krązki na pół. Posolić iodstawić. Cebulę kroimy na grubą kostkę, wrzuamy na rozgrzana oliwe i podsmażamy ok 3 minuty. Paprykę kroimy na paski. Po tym czasie posypujemy wegetą i dodajemy paprykę i pół szklanki wody i dusimy pod przykryciem ok 5 minut.
Krok 1 - Kurczak z warzywami foto
2
Filety kroimy na długe paski, posypujemy przyprawa do kurczaka, sola i pieprzem. Wrzucamy na patelnie i dusimy ok 10 minut, a nastepnie smazymy jeszcze 5 minut bez przykrycia. Po tym czasie wyciagamy mieso z patelni i do cebuli z papryka wrzucamy patisonki. Dusimy pod przykryciem ok 15 minut.
Krok 2 - Kurczak z warzywami foto
3
Po tym czasie dokladamy na patelnie wcześniej wyciągnięte paski z kurczaka, wszystko mieszamy i smażymy jeszcze kilka minut. Podawać najlepiej z kaszą badz ryżem.
Krok 3 - Kurczak z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 22.08.2012 09:51
fajny przepis
wulkanxd 04.08.2012 13:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak