Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z ryżem na zielono - z patelni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 szt
por 1 szt
brokuły 250 gram
ryż 1 torebka
przyprawy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z ryżem na zielono - z patelni

Pierś z kurczaka umyć i pokroić w dużą kostkę, wymieszać z oliwą, solą, pieprzem, papryką oraz carry, odstawić na minimum 30 minut. Po tym czasie wrzucamy wszystko na patelnię i smażymy na złoty kolor. Dodajemy pokrojonego w plastry pora oraz różyczki brokuła. Zalewamy wszystko wodą i wsypujemy ryż (surowy) dusimy pod przykryciem aż wszystko będzie miękkie, na koniec odkrywamy przykrywkę i odparowujemy resztę wody. Ponownie doprawiamy do smaku.
Podajemy na ciepło.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Boska_Agatka 05.06.2013 06:33
wygląda wyśmienicie
Cranberry 04.06.2013 22:59
podoba mi się :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak