kurczak z rożna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karczak

    1 cały
  • sól do smaku

  • papryka mielona

  • czosnek

    1 ząbek
  • Czosnek suszony Prymat

  • przyprawa do grila

  • Papryka ostra mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kurczak dokładnie umyć i usunąć resztki wnętrzności. Natrzec z wszystkich stron czosnkiem, resztę wrzucić do środka kurczaka. Przyprawić ze wszystkich stron przyprawami. Związać razem udka i skrzydełka, żeby nie latały we wszystkie strony podczas glilowania. Nabić mięso na ruszti włożyć do opikacza rożnowego. Piec ok. godziny (małego, wiekszego piec dłużej). Mozna podawać w całości, można też mięso pokroic na kawałki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat