Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z pieczarkami na rukoli

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

filet z kurczaka 300 gram
pieczarki 5-7 sztuk
rukola 2 garście
makaron grube wstążki 100 gram
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka
Sól ziołowa jodowana Prymat

sos

ząbek czosnku 1 sztuka
jogurt naturalny 2 łyżki
majonez 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z pieczarkami na rukoli

Kurczaka opłukać, osuszyć pokroić w kostkę. Podsmażyć z dodatkiem przyprawy do kurczaka. Pieczarki obrać i pokroić w większą kostkę. Podsmażyć na maśle klarowanym i posypać solą ziołową. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Na liście rukoli wyłożyć makaron, podsmażone pieczarki i kurczaka. Przygotować sos. Do majonezu i jogurtu naturalnego dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Wymieszać i polać całość.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 06.06.2015 18:19
Super przepis ; ) Bardzo chętnie skorzystam z tego przepisu ;)
ilka01 05.06.2015 07:57
fajne danie
Róża1 05.06.2015 07:57
fajny przepis :-)
dollce 04.06.2015 23:10
Fajny przepis
V_kuchareczka 04.06.2015 21:24
przepysznie to wygląda
Franciszek 04.06.2015 20:51
Pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak