Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z pieczarkami i porem w sosie musztardowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna szt
por 1 szt
pieczarki 300 gram
oliwa 2 łyżki
śmietana 18 proc 150 gram
jogurt naturalny 150 gram
musztarda 4 łyżeczki
natka pietruszki 1 pęczek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z pieczarkami i porem w sosie musztardowym

Pierś z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w kostkę. Na patelni lub w rondlu rozgrzać oliwę i podsmażyć kurczaka. Dodać pieczarki pokrojone w plasterki i pora pokrojonego w półplasterki. Podsmażyć przez kilka minut. Przyprawić pieprzem i solą.
Śmietanę wymieszać z jogurtem naturalnym i musztardą. Dodać do mięsa i pieczarek. Dusić pod przykryciem kilka minut. Pod koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.
Podawać na przykład z kaszą lub ryżem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak