Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 1 kg
pieczarki 350 gram
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
margaryna 50 gram
woda 1/2 szklanki
śmietanka 12-procentowa 100 ml
mąka 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Podudzie z kurczaka przyprawiamy solą, pierzem oraz przyprawą do kurczak i układamy w głębszej patelni (na dno wlewamy pół szklanki wody i wkładamy margarynę). Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, po czym układamy je na mięsie. Całość dusimy pod przykryciem do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Krok 1 - Kurczak z pieczarkami foto
2
Śmietankę mieszamy z mąką i wlewamy do mięsa i pieczarek. Sos doprowadzamy do wrzenia. Mięso z sosem i pieczarkami wykładamy na półmisek.
Krok 2 - Kurczak z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 01.07.2014 07:31
Świetne danie :)
Adam/ZUB3R 30.06.2014 23:02
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak