Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z pędami bambusa i papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 2
krojony bambus 10dag
Papryka słodka mielona Prymat 1
rosół z kury 5łyżek
jajko 1
mąka ziemniaczana 1łyżka
olej 3|4szkl
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z pędami bambusa i papryką

Mieso pokroić w kostkę,posolić,posypać pzryprawami i odstawić na 10min.Jajko wymieszać z maka ziemniaczana i odrobiną soli.W powstałym cieście zanurzać kawałki mięsa,a nastepnie smażyć około 10min.Następnie wyjąć mieso z patelni,wlać olej,wrzucić bambus i pokrojona w paski paprykę i smażyć około 2min.Rosół i olej wlać do smażących sie jarzyn.Na koniec włożyć usmażone kawałki kurczaka.Smażyć wszystko około minute ciagle mieszajac.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 19.12.2012 12:12
świetne danie;)
traktorek 14.11.2011 18:15
bardzo ciekawe
Dorota76 15.03.2011 15:57
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak