Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z patelni grillowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 szt
białe wino 1/2 szklanki
estragon 1/2 łyżeczki
sos sojowy 2 łyżki
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z patelni grillowej

Posolone i posypane estragonem filety marynujemy w białym winie z sosem sojowym.
Patelnię smarujemy cienko olejem ( ja za pomocą serwetki) i mocno rozgrzewamy. Na taką kladziemy marynowane filety i po chwili zmniejszamy ogień na mały. Smażymy z obu stron około 10 minut, aż widelec wejdzie w nie bez oporu a od żeberek patelni zrobią się ładne paski

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 23.11.2013 16:08
pyszny kurczaczek
Izabela/bella81 21.03.2012 08:29
hmmm, ja poproszę kawałeczek na obiadek ;)
alaaa 19.06.2011 20:21
wygląda przepysznie
matii6 10.06.2011 21:45
wyglądają ekstra
Koper 23.01.2011 16:34
Musi być aromatyczny :)
m1monika 16.12.2010 16:24
wygląda bardzo apetycznie :)))
ben-ka 16.12.2010 16:05
Takiego kurczaczka bym zjadła:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak