Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 500 gram
papryka czerwona 1 sztuka
ogórek 1 sztuka
orzechy laskowe 30 gram
bulion drobiowy 250 ml
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
przyprawy do smaku
papryka zielona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z orzechami

Kurczaka wymytego i osuszonego kroimy w kostkę. Umytą i oczyszczoną paprykę również kroimy w kostkę. Ogórka przekrawamy wzdłuż i małą łyżeczką usuwamy pestki. Pozostały nam miąższ kroimy również w kostkę. Następnie na rozgrzanym tłuszczu smażymy na złoty kolor kurczaka, potem dodajemy orzechy, a następnie warzywa. Zalewamy to rosołem i dusimy ok. 10 minut. Na sam koniec dodajemy przecier pomidorowy i wszystko przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podaję to tylko i wyłącznie świeżo przygotowane z ryżem, na drugi dzień już tak nie smakuje ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misann7558 16.01.2013 14:49
Jeśli ktoś ni lubi orzechów, można i bez nich zrobić danie.
eliza135 06.01.2013 19:43
ciekawy przepis
eewelina 05.01.2013 19:16
warto zrobić
kasienka23 05.01.2013 18:41
fajny przepis
parysek10 05.01.2013 16:54
fantastyczne danie
agnieszka214 05.01.2013 16:02
BARDZO LUBIE KURCZKA
Marta1986 05.01.2013 15:19
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak