Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z odzysku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka
cebula 1 szt
sól i pieprz do smaku
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z odzysku

Kurczaka z odzysku robię gdy po upieczeniu kurczaka na rożnie bądź w piekarniku zostają mi piersi. Upieczone piersi na drugi dzień kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy aż będzie zarumieniona. Dodajemy pokrojone filety i dusimy. Podlewamy bulionem bądź wodą. Po ok 15min zagęszczamy mąką. Doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 29.12.2015 14:13
pyszne jedzenie
adelajda 16.12.2015 20:01
pyszny obiadek
pestka 14.12.2015 12:40
smaczny obiad
Aleksandra/Olcia 14.12.2015 11:09
szybki i tani obiad.
misia53 13.12.2015 22:06
smaczne wykorzystanie mięska
Franciszek 13.12.2015 20:09
dobrze wykorzystany
Konczi 13.12.2015 20:08
Z odzysku ale jakże smaczny obiadek ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak