Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z nutą cytryny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 5
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
cytryna 1
ryż 3 woreczki
olej 5 łyżek
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z nutą cytryny

Cytrynę kroimy w plastry następnie plastry dzielimy na 4 części.
Olej wlewamy do miski i dodajemy zioła prowansalskie, majeranek. pieprz, paprykę, wszystko mieszamy. Dodajemy umyte udka i nacieramy je tą marynatą. Warstwowo między udkami układamy kawałki cytryny. Odstawiamy na 3 godziny. Po 3 godzinach układamy udka na patelnie podlewając tą marynatą w której były namoczone. Smażymy pod przykryciem. Idealnie nadaję się z ryżem i sałatką obiadową (której przepis jest u mnie w księdze). Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak