Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z maślakami na krótko

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
cebula 1 szt
maślaki 20 dag
czosnek 2 ząbki
masło klarowane 2 łyzki
sól
pieprz
śmietana 30% 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z maślakami na krótko

Pierś z kurczaka kroimy w paseczki lekko solimy i odstawiamy. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Na maśle podsmażamy cebule dodajemy paski kurczaka , chwilę smażymy . Dodajemy grzyby . Mieszamy. Doprawiamy sola, pieprzem i wyciśniętym czosnkiem. Chwilę smażymy i zalewamy śmietana. Redukujemy śmietanę ok 5 min. Podajemy z ryżem lub ziemniakami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 10.05.2016 08:01
lubię grzybowe smaki
krokus 09.05.2016 21:51
same pyszności
Renataj 09.05.2016 21:09
Chętnie bym zjadła taki obiad:)
Motorek 09.05.2016 20:57
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak