Kurczak z maślakami na krótko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • maślaki

    20 dag
  • czosnek

    2 ząbki
  • masło klarowane

    2 łyzki
  • sól

  • pieprz

  • śmietana 30%

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka kroimy w paseczki lekko solimy i odstawiamy. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Na maśle podsmażamy cebule dodajemy paski kurczaka , chwilę smażymy . Dodajemy grzyby . Mieszamy. Doprawiamy sola, pieprzem i wyciśniętym czosnkiem. Chwilę smażymy i zalewamy śmietana. Redukujemy śmietanę ok 5 min. Podajemy z ryżem lub ziemniakami .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 10.05.2016 08:01
lubię grzybowe smaki
krokus 09.05.2016 21:51
same pyszności
Renataj 09.05.2016 21:09
Chętnie bym zjadła taki obiad:)
Motorek 09.05.2016 20:57
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat