Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z marchewką i konfiturą z żurawiny

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 2 szt
marchewka 3 szt
masło 1 łyżka
bulion warzywny 1/2 litra
sól
pieprz
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
olej 1 łyżka
konfitura żurawinowa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z marchewką i konfiturą z żurawiny

Kroki postępowania

1
Kurczaka kroimy w kawałki, posypujemy sola, pieprzem i przyprawa do kurczaka.
Krok 1 - Kurczak z marchewką i konfiturą z żurawiny foto
2
Na rozgrzanym oleju podsmażamy kurczaka.
Krok 2 - Kurczak z marchewką i konfiturą z żurawiny foto
3
Marchewki obieramy, kroimy w kostkę – dorzucamy do kurczaka.
Krok 3 - Kurczak z marchewką i konfiturą z żurawiny foto
4
Zalewamy bulionem warzywnym. Dusimy ok 30 minut.
Krok 4 - Kurczak z marchewką i konfiturą z żurawiny foto
5
Dodajemy konfiturę z żurawiny i znów dusimy ok 20-30 minut.
Krok 5 - Kurczak z marchewką i konfiturą z żurawiny foto
6
Na koniec dodajemy łyżkę masła – mieszamy.Gotowe danie podajemy z ryżem.
Krok 6 - Kurczak z marchewką i konfiturą z żurawiny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 02.02.2014 13:25
Podoba mi się!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak