Kurki oczyścić, umyć zblanszować. Mięso pokroić na kawałki ok. 3x1 cm. , włożyć do miski, przyprawić imbirem, pieprzem, solą, słodką papryką, ziołami, podlać sosem sojowym i oliwą, wymieszać i wstawić do lodówki. Cebulę pokroić w piórka, pora w plasterki, papryki w kosteczkę 1x1 cm. , papryczkę chilli posiekać, czosnek obrać i zmiażdżyć. Razem z kurkami wrzucić na dużą patelnię, dolać trochę wody i dusić na małym ogniu ok. 10 minut. Dodać oliwy, sosu sojowego i przyprawić; wymieszać i podsmażyć. Mięsko usmażyć oddzielnie na oliwie, dodać do grzybów, wymieszać, dodać przekrojone na pół węgierki, podgrzać. Ugotować makaron. Do mięsa z grzybami dodać śmietanę; mieszając zredukować. Podawać na makaronie posypane obwicie posiekanym koperkiem. SMACZNEGO.