Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z kolendra i soczewicą i pieczoną papryką
Kroki postępowania
Soczewice odsączyć, dokładnie wypłukać, dodać do warzyw na patelnię. Gotować ok. 10 minut.
podudzia z kurczaka | 6 szt |
czosnek | 2 ząbki |
kolendra | 5 łyżek |
cukier | 1 łyżeczka |
oliwa | 1 łyżka |
skórka z cytryny | 1 szt |
sok z cytryny | 1 szt |
papryka czerwona | 2 szt |
oliwa | 2 łyżki |
marchew | 2 szt |
cebula | 1 szt |
boczek | 3-4 plastry |
olej | 1 łyżka |
soczewica konserwowa | 2 puszki |
jogurt grecki | 20 dkg |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: