Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z jabłkiem i żurawiną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
jabłko winne 1 szt
konfitura z żurawiny 2 łyżki
majeranek 1/2 łyżeczki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z jabłkiem i żurawiną

Filet z kurczaka oczyścić, doprawić z obu stron solą, pieprzem i najlepiej świeżym majerankiem. Nie rozbijać.
Obsmażyć krótko na mocno rozgrzanym oleju.
Następnie przełożyć do naczynia do zapiekania, razem z cząstkami jabłka i żurawiną.

Piec około 10- 15 minut w temp 200 st.


SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stef 16.10.2014 21:14
Pyszny obiad.
wwwiolka 16.10.2014 20:43
Bardzo fajny przepis.
w mojej kuchni 16.10.2014 18:26
dobry obiad z kurczaka
Joannasz3190 16.10.2014 17:32
Pyszności :)
Gabi44 16.10.2014 15:19
Danie akurat dla mnie. Pycha.
Christopher 16.10.2014 14:57
Smaczne zestawienie.
marcia15 16.10.2014 14:04
ciekawe połączenie smaków,muszę wypróbować przepis
IwonaDD 16.10.2014 14:03
prosto i pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak