Kurczak z jabłkami i winem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kurczaka

    4-6
  • masło

    4 łyżki
  • miodu

    3 łyżki
  • wina czerwonego

    3 łyżki
  • mąki

    2 łyżki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • jabłko winne

    4 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety posypujemy kucharkiem i pieprzem.Rumienimy na maśle,dodajemy miód,wino i jabłka pokrojone w kostkę .Dusimy pod przykryciem przez 10 minut .Podlewamy połową szklanki wody i zagęszczamy mąką .Podajemy w ugotowanym ryżem lub ziemniaczkami i surówką .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 11.06.2013 19:48
musiał być pyszny
barbara11561 13.06.2011 08:32
Przepyszny przepis:)
Marzena34 01.06.2011 20:36
pyszne
MAŁY 23.01.2011 18:33
smacznie
ben-ka 08.11.2010 11:49
Taki kurczak to by mi smakował:) miód,wino - musi być pyszny!
edyta44 05.11.2010 13:16
tylko ostroznie z tym winkiem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat