Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z kurczaka 40 dkg
grzyby 40 dkg
mąka 1 sztuka
rosół z kury 250 ml
masło 4 łyżki
śmietanka 250 ml
sól do smaku
ser żółty 5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z grzybami

Na patelni podgrzać mąkę. Ostudzić. Połączyć z połową masła i rosołem. Posolić. Zagotować. Dodać śmietankę i znowu doprowadzić do wrzenia.
Grzyby pokrojone w plasterki, kurczaka pokrojonego w kostkę usmażyć na 2 łyżkach masła. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać sosem i posypać serem. Polać resztą masła i upiec w 210 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kopiko1983 11.12.2011 16:35
Super! Kurczak i grzybki - pychota!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak