Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z fasolką szparagową

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
fasolka szparagowa zielona 250 gr
Kukurydza z Puszki 5 łyżek
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z fasolką szparagową

Piersi oczyścić,umyć i pokroić na małe kawałki.Doprawić solą,pieprzem i przyprawą wymieszać i włożyć na pół godziny do lodówki.Kawałki kurczaka podpiec na oleju,zdjąć z patelni.Na tej samej patelni poddusić fasolkę pokrojoną w 2 cm kawałki.Gdy fasolka będzie miękka dodać kawałki kurczaka,odsączoną z zalewy kukurydzę i wymieszać.Przed podaniem całość doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 08.12.2013 15:53
Jak to danie ładnie wygląda!
Dorian 30.04.2013 22:16
pyszne jedzonko
IZABELA29 24.01.2013 08:49
fajne i pewnie smaczne
anemon 13.09.2012 07:53
Mam jeszcze sporo fasolki w ogródku, więc chętnie wypróbuję Twój pomysł.
misia53 06.09.2012 22:22
pi?knie podane smakowito?ci
malinka18 05.09.2012 21:51
uwielbiam takie szybkie i smaczne dania!i do tego kolorowe.Masz smaczne ode mnie!
edita15 05.09.2012 21:05
moje ulubione
tom 05.09.2012 21:00
apetycznie wygląda
Mati13 05.09.2012 20:51
nie tylko zdrowo ale i pysznie
anja3107 05.09.2012 20:36
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak