Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z fasolą w białym winie

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2 sztuki
żółte cebule 2 sztuki
łodyga selera naciowego 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
pietruszka zielona 1 pęczek
oliwa 4 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyżeczka
estragon 1 łyżeczka
biała fasola 200 suszona
wino białe wytrawne 250 ml
tymianek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z fasolą w białym winie

1. Namoczoną przez noc fasolę gotujemy przez około godzinę. Na 10 minut przed końcem gotowania solimy.
2. W rondlu rozgrzewamy oliwę i obsmażamy kurczaka na rumiano przez 3 - 4 minuty. Następnie dodajemy posiekaną cebulę, łodygę selera pokrojona w kostkę, posiekany czosnek i przyprawy i podsmażamy przez kolejne 6 minut. Całość zalewamy winem i dusimy pod przykryciem około 15 minut.
3. Na koniec dodajemy fasolę i całość posypujemy natką pietruszki. Podajemy z ryżem lub białym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 05.01.2014 00:23
bardzo ciekawa propozycja
Konczi 05.08.2013 16:59
moje smaki :) lubię takie potrawy
Sarenka 02.08.2013 08:05
Brzmi i prezentuje się pysznie
Paulina33 02.02.2013 17:59
Bardzo pyszne :)
Grazyna0211 14.11.2012 17:36
zapowiada się smaczne danie
Agiatis 07.07.2012 22:04
ach, jak smakowicie to wygląda;)
Juleczka20 15.05.2012 07:33
musi być smaczne
MagdaXXX 09.05.2012 15:00
bardzo ciekawy przepis muszę wypróbować
stokrotka 20.03.2012 19:50
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak