Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z farszem z wątróbki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1
suszonych grzybów 5 dag
pieczarek (świeżych lub ze słoika) 50 dag
olej - -
wątróbki drobiowej 30 dag
kajzerka 1
śmietana 1 szklanka
sól - -
pieprz - -
rozmaryn - -
Papryka słodka mielona Prymat - -

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z farszem z wątróbki

Kurczaka umyj, osusz, natrzyj solą oraz pieprzem, włóż do worka foliowego razem z kilkoma gałązkami rozmarynu i 2-3 łyżkami oleju. Worek szczelnie zakmnij, potrząśnij nim, aby olej oblał całą tuszę. Odstaw w chłodne miejsce na kilka godzin. Grzyby suszone wupłucz, zalej w miseczce wrzątkiem i odstaw do namoczenia, a potem ugotuj do miękkości.Pieczarki oczyść, pokrój przesmaż na rumiano na obrobinie oleju. Wątróbki opłucz, posiekaj i przesmaż na tej samej pateli. Kajzerkę namocz w połowie śmietany, wymieszaj z ugotowanymi i posiekanymi grzybami suszonymi, watróbką oraz pieczarki. Dopraw solą i pieprzem. Kurczaka przełóż do brytfanny, napełnij farszem. Posmaruj resztą śmietany i posyp papryką. Piecz 90 min w temp. 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak