Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pierś z kurczaka
1 duża -
fasola szparagowa
80 gram -
papryka czerwona
0,5 sztuki -
kukurydza konserwowa
1 mała puszka -
marchewka
1 sztuka -
brokuły
100 gram -
Przyprawa curry orientalna Prymat
1 paczka -
olej
kilka łyżek -
Kurkuma mielona Prymat
1 paczka
Przepis i sposób przygotowania Kurczak z curry i kurkumą
Kroki postępowania
Zblanszować marchewkę.
Mrożoną fasolkę i brokuły (ja wybrałam takie, żeby było szybciej, ale o wiele lepiej wykorzystać świeże warzywa) tak samo zanurzyć na 2-3 minuty w osolonym wrzątku.
(Jeśli zależy nam na gęstej konsystencji sosu, możemy na tym etapie dosypać mąki i ją przesmażyć - ja tak zrobiłam).
Po przesmażeniu zalać kurczaka ok. 2 szklankami wody, dokładnie wymieszać i zagotować.
Pod sam koniec gotowania (żeby była słodka i chrupiąca) dodać kukurydzę i dokładnie wymieszać.
Smacznego!
Komentarze (11)
Załaduj więcej komentarzy (1)