Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z ciecierzycą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1/2 sztuki
ciecierzyca 1 puszka
cebula 1 sztuka
olej do smażenia 2 łyżki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżeczka
Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
cukier 1/2 łyżeczki
sól do smaku 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
przecier pomidorowy 1 szklanka
bazylia świeża kilka listów

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z ciecierzycą

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać i pokroić w piórka lub w kostkę.
Krok 1 - Kurczak z ciecierzycą foto
2
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Smażyć na oleju przez kilka minut. Oprószyć przyprawą do kurczaka.
Krok 2 - Kurczak z ciecierzycą foto
3
Ciecierzycę odcedzić z zalewy.
Krok 3 - Kurczak z ciecierzycą foto
4
Cebulę dodać na patelnię. Smażyć na złoty kolor.
Krok 4 - Kurczak z ciecierzycą foto
5
Następnie dodać ciecierzycę. Smażyć do miękkości składników.
Krok 5 - Kurczak z ciecierzycą foto
6
Dodać zioła i przyprawy oraz przecier pomidorowy. Smażyć jeszcze kilka minut. Podawać na ciepło, udekorować listkami bazylii.
Krok 6 - Kurczak z ciecierzycą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 13.02.2017 00:08
smaczne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak