Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z brzoskwiniami na ryżu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna
brzoskwinie w puszce 1 puszka
syrop brzoskwiniowy 10 łyżek
miód prawdziwy 3 łyżki
ryż 2 torebki
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z brzoskwiniami na ryżu

Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki. Wrzucamy ją na rozgrzany olej. Przyprawiamy do smaku.
Podsmażamy przez kilka minut. Dodajemy 6-10 łyżek zalewy z brzoskwiń. Ilość zalewy zależy od tego ile chcecie uzyskać sosu.

Podsmażamy 5-10 minut i wrzucamy pokrojone w kostkę brzoskwinie.

Pod koniec smażenia dodajemy miód. Smażymy do momentu zredukowania się sosu.

W międzyczasie ugotujcie ryż w lekko osolonej wodzie.

Danie podajemy gorące, ale na zimno również będzie pyszne. Powstanie nam wtedy słodka sałatka :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak