Kurczak z brzoskwiniami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1
  • śmietana 18-procentowa

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fileta myjemy osuszamy i kroimy w dość dużą kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy fileta ok 10-15 min. Wkładamy do miseczki i owijamy folią by nie wystygło. Brzoskwinie osączamy i kroimy w kawałki i smażymy kilka minut. Następnie wkładamy fileta i zalewamy śmietaną i mieszamy aż zgęstnieje na średnim ogniu. Doprawiamy do smaku przyprawami. Polecam jeść z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 01.11.2013 00:03
bardzo lubię połączenie mięsa i owoców
RenataZ-et 16.10.2012 15:10
świetny pomysł :)
IKrakowianka 06.05.2012 00:07
bardzo fajna propozycja
szajba2 31.05.2011 16:51
o kurcze! ale kurczak!
Barbara55 24.05.2011 16:11
kurczak będzie zadowolony
kielcok1 05.05.2011 19:14
nie lubię mięs na słodko
rakow2 31.01.2011 14:16
lubię kurczaka ale na ostro
Jolanta40 22.12.2010 00:41
musi fajnie smakować
berys18 17.12.2010 08:57
fajne, lubie na słodko
monisia1977 14.08.2010 09:37
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat