Kurczak z brzoskwiniami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kurczaka

    2 szt
  • brzoskwinie

    1 puszka
  • smietana 18%

    200 ml
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • olej

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety pokroić w kostkę, smażyć ok. 10 min. (Przed smażeniem warto doprawić odrobiną curry). Podlewać sokiem z brzoskwiń. Owinąć folią, by nie wystygło. Brzoskwinie osączyć, pokroić w kostkę, smażyć kilka minut. Dodać mięso, śmietanę, gotować aż zgęstnieje. Doprawić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 05.09.2013 19:46
lubię takie połączenie !!!!!
Iwusia 15.08.2013 21:44
lubię połączenie kurczaka i brzoskwiń
Bernadeta1 19.03.2013 16:23
w takiej postaci kurczaka nie jadłam, super
agnieszka137 11.01.2012 18:55
ciekawe mięsko:)
ben-ka 11.01.2012 18:00
lubię łączyć mięsko z owocami:)
fasola 11.01.2012 17:55
smaczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat