Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z brokułem i patisonem w jogurtowo-śmietanowym sosie

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ugotowany podw filet z kurczak 1/2 kg
brokul swiezy
patison 300 g
cebula
jogurt naturalny 200 g
śmietana 200 g
Kucharek przyprawa uniwersalna
tymianek
oregano
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z brokułem i patisonem w jogurtowo-śmietanowym sosie

Brokuł gotujemy około 5 minut w osolonej wodzie, osączamy i dzielimy na różyczki. Cebulę kroimy w prążki i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Patison kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka z cebulą, dusimy pod przykryciem na małym ogniu około 5 minut (od czasu do czasu mieszając). Filet z kurczaka kroimy w kostkę. Do podduszonej cukinii dodajemy filet, wlewamy śmietanę, przyprawiamy i razem dusimy jeszcze 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 28.08.2012 15:18
wygląda naprawdę apetycznie;):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak